Wat kost een tegelzetter?

Je bent misschien via internet op zoek gegaan naar een badkamer. Op Pinterest vind je prachtige foto’s en in de badkamerzaak staan de mooiste modellen. Dat zijn vaak de eerste stappen die genomen worden, en vervolgens de vraag: “we willen dus echt graag de badkamer verbouwen, maar wat zijn de kosten?

De ervaring is dat mensen soms schrikken van de kosten van de verbouwing. Het lijkt een kleine ruimte die snel aangepakt kan worden. Bedrijven pakken zo’n verbouwing ieder verschillend aan, waardoor de prijs tussen twee offertes sterk kan verschillen. Denk bijvoorbeeld aan het leidingwerk achter de muren. Sommige tegelzetters plakken tegels over oude tegels heen wat veel tijd scheelt.

Het leek ons daarom goed om u te vertellen hoe Ultrabad aan de slag gaat in uw badkamer.
Ook krijgt u praktische tips om rekening mee te houden betreft de kosten.

 

Indeling van de badkamer

Wilt u de indeling veranderen is dan is dat direct het meeste werk. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de wc. Dat is soms niet eens mogelijk door de dikke pijp van ongeveer elf centimeter. Deze is lastig te verplaatsen, maar mocht het gewenst zijn dan kan dit in een (verhoogde) vloer, of via een koof.


Tip: het kan handig zijn om Ultrabad mee te laten denken over de indeling voordat u de badkamer uitzoekt.
Tip: Ultrabad kan een mobiele douche voor u regelen. Deze kan bijv. op de oprit geplaatst worden

 

Vloerverwarming

Bij het plaatsen van vloerverwarming wordt de vloer ongeveer 2 a 3 cm hoger dan normaal. Het ligt eraan of het ingefreesd kan worden of dat de leidingen bovenop moeten. Ultrabad doet er alles aan om teveel verhoging te voorkomen. Bijv. door de cement dekvloer eruit te hakken en na het plaatsen van de vloerverwarming de nieuwe zand cement dekvloer erin te plaatsen.

Tip: Houd er bij de berekening van de kosten dus rekening mee met wat voor vloer er momenteel in ligt.
Tip: een douchevloer zonder dorpels is gunstig voor oudere mensen

 

Sloopwerk

De badkamer gaat helemaal leeg. Het bestaande tegelwerk en oude leidingen gaan er zoveel mogelijk uit. De badkamer kan dan na de verbouwing weer 30 jaar vooruit, zonder lekkage.
Kosten besparen kan door de oude leidingen te laten zitten, en deze te koppelen met nieuwe leidingen. De nieuwe badkamer komt dan in een oude jas. We raden dit dus af omdat de kans op lekkage groter wordt.

Nadat we alles grondig verwijderd hebben wordt het afval afgevoerd en kunnen we aan de slag met de verbouwing. Door zo grondig te werk te gaan besparen we tijd in de verdere verbouwing.

Tip: Bij oudere badkamers komt vaak de vloer mee bij het uithakken van de tegels. Er moet dan een nieuwe vloer in.

 

Loodgieterswerk en elektra

Het nieuwe leidingwerk kan erin: waterleidingen, afvoeren en verwarming. Elektra komt op de juiste plekken van de meubels.


Tip: Kosten van materiaal voor deze onderdelen kunnen oplopen tot € 1000 voor een gemiddelde badkamer.

 

Stukadoor

De stukadoor komt daarna om cementgebonden snelstuc te smeren. Na 3 uur is de ondergrond klaar om betegeld te worden. Alles is extra vlak en de ondergrond is beter bestand tegen vocht. Bijv. door de waterdichte laag die vocht niet doorlaat mocht een voeg om wat voor reden iets scheuren.


Betegelen en voegen van de badkamer

Dit is 2 tot 4 dagen werk afhankelijk van de grootte van badkamer, de grootte van de tegel, de moeilijkheid van het patroon.


Plafond

Vaak kiezen bewoners voor een verlaagd plafond om te kunnen genieten van mooiere verlichting. De afwerking is netter en het maakt makkelijker schoon. Ook kan kunststof beter tegen vocht en is schimmelwerend.


Ventilatie

Belangrijk dat er goede ventilatie geplaatst word tegen vocht. Badkamer blijft daardoor veel mooier. U kunt kiezen voor een badkamerventilator op het lichtnet of MV box met afstandsbediening en meervoudige standen.


Afmonteren sanitair

Nu kan de badkamer echt vorm beginnen te krijgen. De badmeubels ophangen, kranen installeren, verwarming plaatsen, glasplaat van de douchecabine, spiegels, verlichting etc. Zie je het al voor je?

 

Afkitten

Als afwerking worden alle randen van kit voorzien.
Genieten!
Ultrabad doet er alles aan zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van uw droombadkamer.
Want informatie over de verbouwing is leuk, maar in principe doen wij er alles aan dat u zo min mogelijk hoeft na te denken over de renovatie.

 

Alleen een tegelzetter inhuren?

Misschien vindt u het lastig dat u de loodgieter moet bellen, en apart de tegelzetter in te huren? Als u toe bent aan een vaste prijs om de hele badkamer te laten plaatsen. Dan is Ultrabad is 1 aanspreekpunt voor de renovatie van de complete badkamer.

U hoeft dus niet zelf te overleggen en te bellen met de loodgieter, elektriciën, stukadoor etc.
Meestal zijn we binnen 10 werkdagen al klaar met de hele klus!

 

Vrijblijvende offerte voor de complete badkamer renovatie

We hopen dat deze informatie u iets verder heeft geholpen. Zin in een nieuwe badkamer, en dat iemand meedenkt over het plaatsen daarvan? Wij staan voor u klaar: 06 512 588 74

 

Grotere projecten - Prijs per vierkante meter of per uur?

Geven jullie ook prijzen per vierkante m2? Of wat zijn gemiddelde kosten en prijzen? Of rekenen jullie voor het inhuren van een tegelzetter?

Bij grotere projecten kunnen we een passend antwoord geven. Bel naar 06 512 588 74 voor meer informatie.


 

 

Over ons


Ultrabad Service

Service aan uw jacuzzi of bad

Heeft u een probleem met uw bad, jacuzzi of douche? Twee monteurs zijn continu op pad door heel Nederland om u snel van dienst te zijn. 

Ook verzorgd Ultrabad de service van Badenmarkt.

Heeft u een storing? Bel 06 507 419 78 of mail naar service@ultrabad.nl

Team

U hebt de badkamer van uw dromen uitgezocht. Deze wilt u snel en vakkundig laten plaatsen - wij heten u dan van harte welkom bij Ultrabad!

Ultrabad opereert met een team tot 7 personen per project in heel Nederland. Iedereen binnen het team is een specialist binnen zijn vakgebied.

Ultrabad biedt ultrasnelle service, ultra goede kwaliteit voor een ultra goede prijs.

1 aanspreekpunt voor de totale renovatie Uw wens staat steeds centraal bij het installeren van de badkamer. Daarbij heeft u 1 aanspreekpunt voor sloopwerk, plaatsen bad en/of douche, electra, loodgieterswerk, stucwerk, egaliseren en tegelwerk.

Ultrabad doet meer!

  • Grote tegelprojecten
  • Leggen tegelvloer
  • Leggen natuursteen vloer

Een overzicht van de projecten vind u hier

Enthousiast over uw badkamer?

Wij laten uw badkamer graag zien op deze site. Een selectie van de ingestuurde foto’s zullen wij laten zien in ons inpiratieboek. Wilt u de foto's sturen naar info@ultrabad.nl

Informatie of een offerte

U wilt graag advies over de renovatie van uw badkamer, of gelijk een offerte? Neem vrijblijvend contact op! Bel 06 512 588 74 of mail naar info@ultrabad.nl